Мешканці Андрівської громади відзначили болгарське свято «Баба Марта»

Дата: 02.03.2024 11:33
Кількість переглядів: 60

Фото без описуМешканці Андрівської громади, які пишаються своїм походженням від етнічних болгар, вже довгі роки мешкають на землях України, створюючи єдину, тісно сплетену спільноту, де українська та болгарська культури гармонійно поєднуються. Саме ця єдність дала нам унікальну можливість відзначити болгарське свято «Баба Марта» прямо тут, на українській землі, де нас багато і де ми, об'єднані, прагнемо миру. Це свято виступає не просто як частина календаря, а як знак відродження, нових починань і вічної віри в добро

В цей особливий день, за ініціативи начальника Андрівської сільської військової адміністрації, Богдана Ткаченка, наша громада об'єдналася, щоб разом відчути єдність з нашими коріннями та вшанувати багатство болгарської культури. Ми віримо, що саме такі моменти надають нам силу та натхнення долати виклики, зберігаючи при цьому нашу єдність народів.

Цього року ми мали честь вітати серед нас почесних гостей, які зробили свято ще більш незабутнім. Серед них були наші близькі друзі та колеги:
🤝Голова Бердянської районної державної адміністрації – Олексій Бакай.
🤝Голова Запорізького обласного товариства болгарської культури – Василь Мітков.
🤝Проректор Запорізького національного університету - Геннадій Васильчук.
🤝Начальник Софіївської сільської військової адміністрації – Станіслав Захаревич. 
🤝Староста Богданівського старостинського округу Приазовської територіальної громади – Ігор Бондарєв.
🤝Директор благодійного фонду «Отамани» - Юрій Волос.

Окрема подяка адресована Ірині Чурсі, директору закладу позашкільного навчання "Центр дитячої та юнацької творчості" Шевченківського району Запорізької міської ради, за її підтримку та внесок у розвиток культурних ініціатив.

🤍💚❤️Під час свята болгарська культура заворожила всіх своєю красою та глибиною. Виступи, повні колориту та енергії, відображали багатовікову історію та традиції цього народу. Народні вбрання, яскраві та витончені, додавали кольору вже й так барвистому святу.
🩵💛Але й українська культура не залишилася в тіні. Наші пісні та танці, сповнені душевної глибини та неповторності, торкнулися найпотаємніших куточків душ усіх присутніх. Вони нагадали про велич та силу духу українського народу, його вміння радіти життю навіть у найскладніші часи🙌

Аплодисменти не вщухали, вони лунали як подяка кожному виконавцю за те, що вони подарували всім нам шматочок своєї душі.

Цей захід "Честита Баба Марта" стала не просто святом зустрічі весни, але й свідченням єдності, сили спільноти, здатної зберігати та примножувати свої традиції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь